Aidosti muuttovalmis talopaketti – ”Tuli heti tunne, että mie tahon tämmösen”

Torniolainen Kaisa Forslund oli haaveillut paluusta maalle omakotitaloon jo vuosia. Ratkaiseva askel oli kuitenkin ottamatta. Kiiruna Talojen talonäyttely syyskuun loppupuolella oli ratkaiseva.

– Tuntui, että olin löytänyt ”sen oikean”. Pääsin muuttamaan vielä jouluksi uuteen kotiin, kuten talotoimittajan kanssa oli sovittukin, Kaisa kertoo.

Kaisa oli katsellut myynnissä olevia taloja, mutta sopivaa kotia ei löytynyt.

– Talovalmistajienkin tarjonta tuotti pettymyksen. Alle sadan neliön koteja ei tuntunut löytyvät ja joissain firmoisas palveluasenteessakin oli toivomisen varaa, Kaisa kertoo.

Kun Kaisa kuuli kesällä Kiiruna Talojen konseptista, hän innostui ja piirsi mallistosta oman version.

– Asia jäi taas hautumaan, kunnes kävin talonäyttelyssä syyskuussa. Hylkäsin oman pohjaversion ja tein talokaupat jo seuraavana päivänä, Kaisa kertoo.

Ensiluokkaista asiakaspalvelua – ”olen saanut asiallisen vastauksen kaikkiin kysymyksiini”

Rakentamiseen liittyvä paperisota pelotti Kaisaa. Rakennusluvan lisäksi hankittavana oli suunnittelutarveratkaisu rannan läheisyyden vuoksi.

– Sain apua paperisotaan sekä rakennusprojektin vastaavalta mestarilta että talomyyjältä. Lupa-asiat sujuivat mutkitta, mikä mahdollisti taloprojektin nopean aikataulun, Kaisa sanoo.

Kaisa palkkasi maansiirtofirman tekemään tontin pohjatyöt ja sopi kunnallistekniikan asentamisesta. Siitä eteenpäin käyttöönottotarkastukseen saakka projektista vastasi talotoimittaja, Kiiruna Talot.

– Perustuksen valutyöt alkoivat 13. marraskuuta. Sen jälkeen tontilla tehtiin vesikatto. 10. joulukuuta talo toimitettiin tontille kahtena kappaleena. Paketin ulkopuolelta hankittu takka ja piippu tuotiin erikseen, kaikki muu keittiökalusteita myöten oli asennettu paikoilleen jo tehtaalla. Pystytys kesti pari päivää, Kaisa kertoo.

Kaisa kokee saaneensa ensiluokkaista palvelua.

– Olen saanut olla ”blondi”, olen saanut kaikkiin kysymyksiini aina asialliset vastaukset – sellaisiinkin, joita en osannut itse edes esittää. Olen tyytyväinen talotoimittajan palveluun myös siksi, että sieltä ei vain lupailtu, vaan asiat myös hoidettiin niin kuin oli sovittu ja enemmänkin.

Kaisa pääsi muuttamaan poikansa kanssa uuteen kotiin joulukuun 21. päivänä.

– Varauduin aikataulujen venymiseen. Ne pitivät kuitenkin sovitusti, samoin budjetti, jota pidän kohtuullisena yhdellekin lompakolle, Kaisa kertoo.

Uutta kotia on kehuttu Kaisan näköiseksi.

– Talossa on yksinkertaisen selkeitä linjoja, joita täydensin ripauskella ”bling bling” -kimallusta. Äitinikin sanoi, että tämä on kuin nukkekoti ja kelpaisi mieluusti hänellekin, Kaisa hymyilee.

Uuden kodin onnea – ”siivosin tippa linssissä”

– Talossa sekä laatu että työnjälki ovat kohdillaan. Samaa ovat sanoneet myös enemmän näistä asioista perillä olevat. Siivosin tippa linssissä ennen muuttoa, olin niin onnellinen, Kaisa kertoo. 

Kaisan talossa on sähkölämmitys, jonka pattereita ei tosin tarvinnut käyttää juuri ollenkaan edes tammikuisten paukkupakkasten aikaan. Ilmalämpöpumppu ja takka tuottivat riittävästi lämpöä pumpun levittäessä sitä tehokkaasti ympäri taloa. 

– Nyt odotan kesää, että pääsen laittamaan pihaa, kiviä vähintäänkin. Olen kuljettanut oman pellon kiviä mukanani kaupunkiasunnoissanikin, nyt olen palannut niiden kanssa takaisin kotiin.