Kaisa Forslund

”Tuli heti tunne, että mie tahon tämmösen”

Torniolainen Kaisa Forslund oli haaveillut paluusta maalle omakotitaloon jo vuosia uskaltamatta kuitenkaan ottaa ratkaisevaa askelta. Käytyään Kiiruna Talojen näyttelyssä syyskuun lopulla hän tunsi heti löytäneensä ”sen oikean” ja pääsikin muuttamaan jouluksi uuteen kotiin, kuten talotoimittajan kanssa oli sovittu.

kiiruna-talot-8-732x1024

Olin katsellut myynnissä olevia taloja, mutta en löytänyt sopivaa. Talotehtaidenkin tarjonta tuotti pettymyksen; alle 100-neliöisistä ei tuntunut löytyvän vaihtoehtoja ja joissain firmoissa palveluasenteessakin oli toivomisen varaa.
Kuultuani kesällä Säilyn Ismolta Kiiruna Talojen konseptista innostuin ja piirsin heidän mallistaan oman version. Asia jäi taas hautumaan, kunnes kävin tutustumassa Kiiruna Talojen näyttelytaloon. Hylkäsin oman pohjaversion ja tein talopakettikaupat jo seuraavana päivänä.

kiiruna-talot-5-1024x660

Paperisota pelotti eniten. Rakennusluvan lisäksi Kaisan oli hankittava suunnittelutarveratkaisu rannan läheisyyden vuoksi, mikä häntä vähän jännittikin. Apua paperisotaan Kaisa sai sekä rakennusprojektin vastaavalta mestarilta että talomyyjältä, ja lupa-asiat sujuivatkin mutkitta, mikä mahdollisti taloprojektille nopean aikataulun.

kiiruna-talot-10-1024x696

Kaisa palkkasi maansiirtofirman tekemään tontin pohjatyöt ja sopi kunnallistekniikan asentamisesta. Siitä eteenpäin käyttöönottotarkastukseen saakka projektista vastasi talotoimittaja Kaisan osallistuessa kuitenkin routaeristystyöhön.

Kaisan talon pohjaratkaisuna on Kiiruna Talojen malli 87 A, jota hän täydensi takalla ja ilmalämpöpumpulla.

”Siivosin tippa linssissä”

kiiruna-talot-12-1024x676

Kaisan talossa on sähkölämmitys, jonka pattereita ei tosin tarvinnut käyttää juuri ollenkaan edes tammikuisten paukkupakkasten aikaan. Ilmalämpöpumppu ja takka tuottivat riittävästi lämpöä pumpun levittäessä sitä tehokkaasti ympäri taloa. Kiiruna Talojen mallit ovatkin lähes passiivitasoisen energiatehokkaita.


‹ Kaikki kokemukset

Tilaa talokirja

Tilaa talokirja


Hyväksyn tietosuojaehdot

Jätä yhteydenottopyyntö