Talopaketin turvalliset rakenneratkaisut

Kiiruna Talojen talopaketti on huolellisen rakennesuunnittelun tulos.

Kiiruna Talon tutkitusti turvalliset rakenneratkaisut

Rakentamisen yksityiskohtia on Kiiruna Talojen konseptissa hiottu totuttua toimivammaksi.

Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota muun muassa rakenneratkaisujen kosteustekniseen toimivuuteen.
Ala- ja yläpohjaratkaisut ovat kaikissa talomalleissamme hyväksi havaittuja vakioita.

Seinärakenteen suhteen valittavanasi on kolme vaihtoehtoa: perinteinen, future tai massiivihirsi.

Tällä sivulla esittelemme myös aidon tilaelementin rakenteen.

Varmgrund-alapohjarakenne

Alapohjarakenteen merkitys talon turvallisuudelle ja pitkäikäisyydelle on moninkertainen suhteessa muihin rakenteisiin. Alapohjaratkaisuna Kiiruna Talossa on tutkitusti turvallinen varmgrund-lämpöalapohja. Varmgrund-lämpöalapohja on teknisiltä ominaisuuksiltaan hyväksi havaittua ruotsalaista osaamista. Lattia- ja seinärakenteiden sekä perustuksen välisen liitoksen yksityiskohtiin on talopaketeissamme kiinnitetty erityistä huomiota.

Kiiruna Talon varmgrund-lämpöalapohja on ympäri vuoden kuiva ja lämmin. Käytämme varmgrund –lämpöalapohjaa myös paalutettavissa kohteissamme. Ratkaisumme takaa rakennuksen pitkäikäisyyden ja huolettoman asumisen. Vesijohdot ja viemärit ovat helposti tarkistettavissa eikä jäätymisongelmaa ole.

Alapohjan U-arvo: 0,13

talopaketti avaimet käteen alapohja

Perinne

Vuosikymmeniä käytössä ollut, hyväksi havaittu tuplarunkorakenne. Höyrysulku on 50 mm päässä sisäpinnasta, jolloin sähköt saadaan kokonaisuudessaan ilmasulun sisäpuolelle. Tämä on talon käyttöiän kannalta olennaista.

U-arvo 0,17.

talopaketti avaimet käteen seinärakenne

Future

Future-mallissa olemme ratkaisseet seinärakenteen toteutuksen kosteusteknisesti turvallisella lämmöneristyksellä, jossa kaikki kosteudelle alttiit runkorakenteet on sijoitettu turvaan rakenteen lämpimälle puolelle.

Huippuluokan tiiveys mahdollistaa erinomaisen lämmöneristävyyden myös pitkien pakkasjaksojen aikana. Ratkaisumme kestää ulkopuolelta aiheutuvan kosteusrasituksen, viistosateet ja kosteiden hellejaksojen tuomat kondenssiriskit runkorakenteisiin.

Kaikki Kiiruna Talojen muuttovalmiit talot on mahdollista toteuttaa tällä seinärakenteella.

Uretaaniin pohjautuvan Future-seinärakenteen u-arvo on 0,11.

talopaketti avaimet käteen seinärakenne uretaani

Massiivihirsi

Talopaketeissa käyttämämme hirsi on 200 mm paksua umpipuuta. Seinä on yksiaineinen, eikä siinä käytetä
lisäeristeitä. Ristiinliimattu painumaton massiivihirsi mahdollistaa nykyaikaisen moduulirakentamisen myös hirsirakenteella.

Kaikki Kiiruna Talojen muuttovalmiit talopaketit on mahdollista toteuttaa tällä seinärakenteella.

U-arvo 0,53

talopaketti avaimet käteen hirsitalo

Yläpohjarakenne

Käytämme yläpohjarakenteessa höyrynsulkuratkaisuna osb-levyä ja pontattua uretaanieristelevyä takaamaan tiiveyden pitkäikäisen lopputuloksen. 50mm uretaanin lisäksi yläpohjassa on 450mm ekovillaa.

Tällä saavutetaan u-arvo 0,07.

talopaketti avaimet käteen yläpohja

Maalämpö osana kaikkia talopaketteja

Kaikkien Kiiruna Talojen perustoimitussisältöön kuuluu täydellinen maalämpö asennuksineen. Kiiruna Talot ovat huippuunsa hiottujen rakenneratkaisujen ansioista erittäin energiatehokkaita koteja.

Löydät kunkin mallin vuosikohtaisen energiankulutuksen mallin lisätiedoista talopaketit-sivulta. Samat tiedot löytyvät myös hirsitaloista.

Maalämpö on turvallinen, toimintavarma, ekologinen ja kustannustehokas lämmitysjärjestelmä.

talopaketti avaimet käteen yläpohja

Muuttovalmiin kodin ikkunat ja ovet

Käytämme kaikissa talopaketeissa Pihlan matalaenergiatasoisia ikkunoita ja ovia, jotka viimeistelevät kotisi energiatehokkuuden. Ikkunoiden kokojen suurentuessa tämä on entistä tärkeämpi osa energiatehokkuutta.
Huomaathan, että kaikkiin talomalleihimme on lisävalintana mahdollisuus saada isommat ikkunat.

talopaketti avaimet käteen

Ilmanvaihto

Hallittu koneellinen ilmanvaihto pitää huolen sisäilman raikkaudesta ja hyvästä laadusta. Hyvän huoneilman perusedellytys on, että ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihtokanavia pitkin, ei rakenteiden läpi. Kun tiedetään, mistä ilma tulee, sitä on mahdollista suodattaa tai lämmittää tarpeiden mukaan. 

muuttovalmiin kodin automaatio

Tilaelementti

Kiiruna Talojen muuttovalmis koti rakentuu aidoista tilaelementeistä. Oheinen kuva havainnollistaa kodin valmiusastetta tontille toimitettaessa. Sisustustyöt on tehty ja kiinteät kalusteet on asennettu. LVIS-työt odottavat vielä viimeistelyä ja kiuas kiviään. Kodin valmiusaste tontille toimitettaessa on erittäin korkea ja työmaa-aikainen viimeistely kestää vain muutamia päiviä. Asiakaslupauksemme on, että muuttovalmis koti luovutetaan sinulle neljän viikon kuluttua sen toimituksesta.

Konspetimme minimoi rakennustyömaalla tehtävän työn, sillä haluamme keskittää rakentamisen aina sinne, missä se on helpointa, nopeinta, turvallisinta ja sään suhteen hallituinta, tehtaalle. Jokainen työvaihe dokumentoidaan myös asiakkaalle nähtäväksi. Rakenteillamme on Inspectan sertifikaatti todistuksena turvallisesta rakentamisesta.

Kuvan saa klikkaamalla suuremmaksi. 

muuttovalmiin kodin automaatio

TILAA TALOKIRJA

Inspiroidu, suunnittele ja tutustu esimerkkimallistoomme.
Kirjan tilaaminen on täysin maksutonta.

NYT TILATTAVISSA MYÖS HIRSITALOKIRJA!

Täytä lomake ja valitse hirsitalokirja.

Tilaa talopaketti kirja valmistalo muuttovalmis