MIKSI KIIRUNA TALO?

Haaveiletko muuttovalmiista omakotitalosta? Tutustu ja päätä, voisiko Kiiruna Talo olla oikea ratkaisu teille.

1. NELJÄSSÄ VIIKOSSA UUTEEN KOTIIN

Kiiruna Talo rakennetaan talotehtaan suojissa valmiiksi sisustustöitä myöten. Keittiökalusteet, saunan lauteet, kiuas ynnä muut ovat siis jo paikoillaan, kun talo saapuu tilaelementteinä tontille.

Talotoimituspäivän jälkeen viimeistelemme kodin lvis-työt ja elementtien saumakohdat. Pääset muuttamaan uuteen kotiisi viimeistään neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä.

Oheinen kuva havainnollistaa sitä, kuinka valmis talo on, kun se talotoimituspäivänä tuodaan tontille.

2. PITÄVÄ AIKATAULU LUO ENNUSTETTAVUUTTA ARKEEN

Kiiruna Taloa rakennettaessa aikataulut pitävät. Koko talon rakentaminen on vaiheistettu niin huolellisesti, että ennakointi on helppoa. Aikataulun suhteen suurin epävarmuustekijä on kunnan myöntämä rakennuslupa.

Keskimäärin talokauppojen teosta muuttoon kestää noin 6-9 kuukautta. Jos esimerkiksi tontti on jo hankittuna ja kunnan lupaviranomainen toimii ripeästi, prosessi voi olla huomattavasti nopeampikin.

3. PITÄVÄ HINTA TUO VARMUUTTA RAHOITUSNEUVOTTELUIHIN

Kaupantekohetkellä sovittu hinta pitää. Tarjouksissamme on huolellisesti eriteltynä kunkin lisävalinnan hinta ja esimerkiksi summat, jotka hyvitämme, jos päätät jättää perustoimitussisällöstä jotakin pois.

Lisävalinnat, kuten esimerkiksi suurempi terassi, suuremmat ikkunat, integroidut kodinkoneet, ylimääräiset WC:t ynnä muut on hinnoiteltu kohtuullisesti.

Pitävä hinta ilman potentiaalisia lisäyllätyksiä helpottaa lainaneuvotteluja pankin kanssa.

4. KIIRUNA TALO –ASUJAT OVAT TYYTYVÄISIÄ KOTEIHINSA

Vuoden 2020 Rakennustutkimus RTS:n tutkimuksessa 100 % kyselyyn vastanneista Kiiruna Talo –asujista oli valmiita suosittelemaan Kiiruna Taloja myös muille rakentajille. Korkean asiakastyytyväisyyden salaisuus on tehdasrakennus. Miksi?

Kun talo rakennetaan tehtaassa:

  • Laatu on tasaisen korkeaa.
  • Työmaa-aika on lyhyt. Lyhyt työmaa-aika tarkkoine tehtävälistoineen minimoi huolellisuusvirheiden määrän.
  • Tarkka aikataulutus on mahdollista. Näin rakentajalle ei tule stressiä jatkuvasti kauemmas siirtyvästä muuttopäivästä.
  • Kenenkään ei tarvitse huolehtia rakenteiden tai rakennustavaran kostumisesta tai suojaamisesta tontilla.
  • Työvoimaa on aina saatavilla, eikä yksittäiset sairastumiset lykkää valmistumisaikataulua.
  • Kustannukset ovat ennustettavia, eikä yllättäviä lisälaskuja pääse syntymään.
  • Se on kuiva, terve ja huoleton asua.

Siksi sanomme, että tehdasrakentaminen on korkean asiakastyytyväisyytemme tärkein tekijä.

5. TURVALLINEN TEHDASRAKENTAMINEN – 100% SÄÄLTÄ SUOJASSA LÄPI PROJEKTIN

Rakentamisen suurimmat sudenkuopat piilevät asioissa, joita on vaikea hallita, kuten säätila ja työvoiman saatavuus sekä ammattitaito. Tehdasrakentaminen on ongelmien ehkäisyä itsessään.

Suomen ilmasto on vain muutamien kuukausien ajan otollinen rakentamiselle. Muun ajan vuodesta rakennustavaran ja rakenteiden suojaaminen kosteudelta vie paljon aikaa, energiaa ja rahaa. Me rakennamme kaikki talot tehtaan suojissa, jossa säätila ei vaikuta rakentamisen etenemiseen. Kosteudelle herkät rakenteet eivät ole sään armoilla koko rakentamisen aikana lainkaan.

Tehdasvalmistus jouhevoittaa rakentamista. Kun kaikki talot valmistuvat saman katon alla lähes 100 % alusta loppuun, on rakentamisprosessin valvonta ja laaduntarkkailu huomattavasti helpompaa. Työnjohto on rakentamisessa läsnä.

6. STRESSITÖN RAKSA-AIKA – AIDOSTI MUUTTOVALMIS TALOPAKETTI

Stressitön raksa-aika muodostuu asiakkaan hyvästä, oikea-aikaisesta informoinnista, sovittujen asioiden hoitamisesta ja yllätysten minimoimisesta.

Reilusti yli puolet suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa. Olemme hioneet toimintatapamme sellaiseksi, että omakotitalon rakennuttaminen olisi mahdollista myös sellaisille ihmisille, joilla ei ole lainkaan aikaa, mielenkiintoa tai osaamista rakentamiseen.

7. PIILOKULUT MINIMOIVA KONSEPTI – MUUTTOVALMIS OMAKOTITALO SELKEÄLLÄ HINNALLA

Rakentamisen piilokustannuksia ei useinkaan ymmärretä laskea mukaan budjettiin. Näitä kustannuksia ovat perinteisesti muun muassa rakennusaikainen sähkönkulutus, rakennusaikainen mahdollinen vuokralla asuminen, rakennusaikainen jätteenkäsittely, mahdollisten taukotilojen ja WC:n järjestäminen rakennustyöntekijöille sekä aika, joka kuluu muun muassa työmaan toistuvaan siivoamiseen, tavaroiden vastaanottamiseen ja suojaamiseen.

Me olemme minimoineet nämä kustannukset onnistuneesti. Rakennusaikainen sähkönkulutus on vain muutamia viikkoja ja vuokralla asuminen muutamia kuukausia. Suurin osa jätteestä syntyy siellä, missä talo rakennetaan: Kiiruna Talon tapauksessa tehtaalla. Jätettä syntyy työmaalla neljän viikon aikana enää äärimmäisen vähän.

Me vastaamme työmaa-aikaisista tavaran vastaanottamisista. WC- ja taukotiloja ei ole tarpeen järjestää erikseen, sillä työmaa-aika on vain muutamia viikkoja ja esimerkiksi talon WC on käyttökelpoinen pian talotoimituspäivän jälkeen.

8. TIEDÄ, MITÄ OSTAT – TUTUSTU KIIRUNA TALOON

Järjestämme kaikille avoimen talonäyttelyn lähes jokaisessa toimittamassamme talossa. Näissä tapahtumissa rakentamista suunnittelevilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi huoneratkaisujen toimivuuteen.

Vielä tärkeämpää informaatiota nämä talonäyttelyt antavat rakentamisen ja viimeistelyn laadusta. Talonäyttelyt järjestetään lähes poikkeuksetta vielä kalustamattomissa asunnoissa, jolloin kaikki pinnat ovat selkeästi nähtävissä ja tutkittavissa.