Matalaenergiatalo

Matalaenergiatalo

Matalaenergiatalon lämmityskustannukset ovat selvästi tavallista taloa pienemmät.
Muuttovalmis Kiiruna Talo on vakiona matalaenergiatalo.

Matalaenergiatalo on järkevä, taloudellinen ja ympäristöystävällinen valinta asumiseen. Muuttovalmiiden matalaenergiatalojemme rakenteet kestävät sekä nykyiset että tulevat säiden ääri-ilmiöt. Pitkät kosteat hellejaksot, rankkasateet rajuilmoineen ja kirpeät pakkasjaksot vaativat rakenteilta enemmän kuin mihin olemme tottuneet. Siksi ei ole yhdentekevää, mitä rakenteiden sisältä löytyy.

Olemme ratkaisseet seinärakenteen toteutuksen nykyaikaisella ja kosteusteknisesti turvallisella lämmöneristyksellä. Matalaenergiataloissamme kaikki kosteudelle alttiit kipsilevyt ja runkorakenteet on sijoitettu turvaan rakenteen lämpimälle puolelle. Yhtenäinen polyuretaanieristys nousee perustuksesta maanpinnan alapuolelta alkaen aina yläpohjaeristeen yläpintaan saakka.

Tämä mahdollistaa myös pitkien pakkasjaksojen aikana erinomaisen lämmöneristävyyden ja huippuluokan tiiveyden. Ratkaisumme estää tehokkaasti ulkopuolelta aiheutuvan kosteusrasituksen, viistosateet ja kosteiden hellejaksojen tuomat kondenssiriskit runkorakenteisiin.

Kaikki Kiiruna Talojen talomallit ovat vakiona matalaenergiataloja. Sinun ei tarvitse investoida kalliisiin lämmitysjärjestelmiin, ja silti säästät lämmityskustannuksissa joka kuukausi!

Matalaenergiatalon seinärakenne pitää tehokkaasti lämpöä

Matalaenergiatalojemme kaikki runkorakenteet on sijoitettu suojaan rakenteen lämpimälle puolelle. Yhtenäinen (kylmäsillaton) polyuretaanieristys nousee perustuksesta maanpinnan alapuolelta alkaen aina yläpohjaeristeen yläpintaan saakka. Matalaenergiatalon rakenneratkaisu takaa alhaiset lämmityskustannukset ja vedottoman kodin myös pitkien pakkasjaksojen aikana.

Matalaenergiatalojemme seinärakenteen u-arvo on 0,11. Rakenne estää ulkoilmasta tulevan kosteusrasituksen, viistosateiden ja kosteiden hellejaksojen tuomat kondenssiriskit runkorakenteisiin. Voit siis huoletta viilentää kotiasi ja tehdä asumisen mukavaksi myös paahtavalla hellesäällä.

seinarakenne-1024x611
 1. Ulkoverhouspaneeli UTW 23*170
 2. Koolauslauta/ tuuletusväli 30 mm
 3. Kingspan Therma eriste 150 mm
 4. OSB-levy 11 mm
 5. Kertopuu runko 100 mm/mineraalivilla 70 mm
 6. Erikoiskova kipsilevy 13 mm
 7. Maalipinta/tapetti

Matalaenergiatalojemme seinärakenteet toteutetaan nykyaikaisella ja kosteusteknisesti turvallisella Kingspan ThermaTM -lämmöneristyksellä. Huomaa, runkorakenne ei mene eristekerroksen läpi (kylmäsillaton).

Matalaenergiatalojemme kaksoislattiarakenne on ylivoimainen!

Matalaenergiatalojemme lattiarakenne on tiivis ja lämpöä eristävä. Maanvaraista betonilaattaa ei pinnoiteta. Näin ollen rakentaminen voidaan toteuttaa nopeasti, ja betoni kuivuu silti läpikotaisin. Puulattia on arjessa mukava ja miellyttävä valinta.

lattiarakenne-1024x611
 1. Lattiapinnoite (Laminaatti/Parketti/Laatta)
 2. Tasoitevalu 30 mm, jonka sisällä lattialämmitysputkisto tai kaapelit
 3. Kosteudenkestävä lattialevy 22 mm
 4. Kertopuupalkisto 63*200 mm
 5. Tuuletusrako 30 mm
 6. Teräsbetoni lattiavalu 80 mm
 7. EPS-eristeet 200 mm
 8. Kapillaaritäyttö

Matalaenergiatalon hyvä äänieristys

Nykyaikaiseen matalaenergiataloon kuuluu olennaisena osana myös hyvä ääneneristävyys. Rakenneratkaisumme seinän ja yläpohjan osalta on akustisilta ominaisuuksiltaan erinomainen, puhumattakaan elementtien välisten tuplaväliseinien ääneneristävyydestä. Neljä levyä kahdessa eri rungossa takaavat vertaansa vailla olevat äänitekniset ominaisuudet. Voit siis viettää olohuoneessa iltaa ilman, että makuuhuoneessa nukkuvan pikkuväen uni kärsii.

Lue lisää:
Avaimet käteen -talon hyödyt
Talopaketti - Nopeasti muuttovalmiiseen kotiin!
Valmistalon hankinta käy helposti


Heräsikö kysymyksiä?

Tilaa talokirja

Tilaa talokirja


Jätä yhteydenottopyyntö