Eristeratkaisut ja loistava asiakaspalvelu ohjasivat valinnan Kiiruna Talon talopakettiin

Haaparannassa asuville Jouni ja Oili Piiraiselle rakentaminen on tuttua puuhaa. Vuosien varrella heille on käynyt selväksi, mitä hyvä asuminen on.

– Tämä on meidän kolmas uusi omakotitalo. Asuimme välissä kerrostalossa, mutta ei siitä tullut mitään. Omakotitaloon oli päästävä, Jouni kertoo.

Piiraisilla oli taustalla hyvä kokemus ruotsalaisesta talotoimittajasta.

– Emme pitäneet talon valinnan suhteen kiirettä. Kun tutustuimme Kiiruna Taloon, saimme rauhassa pohtia, eikä taloa pakkomyyty meille. Sen tiesimme, että rossipohjaista taloa emme enää halua. Lopulta eristeratkaisut ja loistava asiakaspalvelu ohjasivat valinnan Kiiruna Taloon, Jouni kertoo.

Haaparannasta käsin oli lyhyt matka käydä Tornion tehtaalla seuraamassa talon rakentumista.

– Näin pääsimme viimeisille metreille saakka vaikuttamaan erilaisiin valintoihin. Työn laadun totesimme vierailuillamme erinomaiseksi, Oili kertoo.

– Kyllä minä Viitavaaran poikien työnjälkeen luotan, Jouni hymyilee.

Karunki on kahdelle sopiva koti

– Pohdiskelimme talon kokoa pitkään. Olemme enimmäkseen kaksin, silloin tämän kokoinen talo on hyvä. Kun lapset ja lapsenlapset tulevat kylään, heille on vierashuone, Oili kertoo.

Piiraisen kotona on lämmintä, aina.

– Jos lämpötila laskee alle kahdenkymmenenkolmen, laitamme puuta takkaan, pariskunta nauraa.

Piiraisen edellisessä talossa oli kaukolämpö. Tämän talon kohdalla oli selkeää, että valinta on jokin muu.

– Meillä on vesikiertoinen lattialämmitys NIBEN pannulla. Olemme olleet valintaan tyytyväisiä, Jouni sanoo.

Piiraiset ovat asuneet nykyisessä kodissaan reilu kahden vuoden ajan. Lyhyen tien päässä metsään rajautuva tontti on hyvä paikka kodille.

– Viime kesänä maalasimme talon ja autotallin. Oli kuumat paikat maalata mustaa niillä helteillä! Seuraava projekti on takapihan ulkosauna, Jouni kertoo.